Bitvavo, de cryptohandelaar van Nederland

Ripple is een bedrijf en cryptovaluta gemaakt voor betalingen. De makers van Ripple beseften zich dat ondanks de grote vooruitgang in techniek de huidige infrastructuur voor betalingen achterhaald was en draait op systemen die gemaakt zijn nog voor het internet goed en wel operatief was. Het doel van Ripple is deze infrastructuur te verbeteren met behoud van betrouwbaarheid en snelheid en daarmee te kosten te verlagen.

Vergeleken met andere cryptovaluta heeft XRP zeer snelle transacties en zeer lage transactiekosten. Hier staat wel tegenover dat het hele systeem meer gecentraliseerd is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit wil zeggen dat er partijen zijn die grote invloed hebben op de markt en dit wordt vaak bekritiseerd.

Wat zijn de voordelen van Ripple?

Hedendaagse betaalsystemen zijn verouderd en er bestaan veel systemen die langs elkaar werken. Het Ripple netwerk is betrouwbaar, snel, goedkoop en erg makkelijk te implementeren. Ripple is ontworpen om diverse betaalsystemen te laten samenwerken door gebruik te maken van smart contracts. Transacties worden net als bij Bitcoin vastgelegd in een grootboek, dat de Ripple Consensus Ledger wordt genoemd.

Snelheid

De problematiek van Bitcoin is onder ander de transactie snelheid. Afhankelijk van de meegestuurde miners-fee is een transactie op het Bitcoin netwerk over het algemeen niet snel en wordt dit zeker niet direct ontvangen. Transacties op het Ripple netwerk zijn direct en worden direct gevalideerd en geaccepteerd. Ripple kan duizenden transacties per seconde verwerken, waardoor dit een uitstekend systeem is voor de financiële sector.

Goedkoop

Het implementeren van het Ripple netwerk is relatief goedkoop en erg gemakkelijk voor de bancaire wereld. Daarnaast is XRP op dit moment betaalbaar en zijn de transactiekosten extreem laag. Zeker als je dit vergelijkt met BTC.

Flexibiliteit

Het netwerk is ontwikkeld om zeer flexibel om te gaan met verschillende valuta’s, objecten en activa. Met Ripple kunnen verschillende activa beheert worden vanuit één omgeving, zoals dat ook mogelijk is bij bijvoorbeeld USD, goud en de euro. Daarnaast kan Ripple omgaan met vrijwel alle valuta’s dankzij de bridge currency. Iemand die Ripple gebruikt kan zeer snel en goedkoop een currency omzetten voor een transactie naar een andere valuta om bijvoorbeeld een aankoop te doen.

Ripple kopen doe je natuurlijk bij Bitvavo.

Websites
HDR beeld

Het dynamische bereik van onze televisie staat in nauw verband met een term die we al langer gebruiken, namelijk contrast. Dit wordt gedefinieerd als we de verhouding tussen het donkerste zwart en het helderste wit dat een televisie kan weergeven. Om de zwartwaarde van je scherm te meten kun je …