HDR beeld

Het dynamische bereik van onze televisie staat in nauw verband met een term die we al langer gebruiken, namelijk contrast. Dit wordt gedefinieerd als we de verhouding tussen het donkerste zwart en het helderste wit dat een televisie kan weergeven.

Om de zwartwaarde van je scherm te meten kun je bijvoorbeeld de achtergrondverlichting van de televisie volledig uitzetten. Deze gemeten zwartwaarde ligt dan zo dicht bij de nul, dat het contrast bijna naar oneindig neigt. Maar in de praktijk bij normale beelden, zul je echter onmogelijk dergelijke contrasten halen.

Het dynamisch bereik verschilt vooral op een subtiele wijze van contrast. Zo zul je ten eerste niet moeten kijken naar het donkerste zwart wat een scherm kan producten, maar ook het donkerste wat je op een scherm kunt zien.

Haal het maximale uit jouw HDR televisie

HDR kun je eigenlijk zien als een softwarematige toevoeging aan je televisie, die het mogelijk maakt om de helderheid op specifieke plekken van je televisie op te schroeven.

Het grote voordeel daarvan is dat alleen de helderheid daar een flinke boost van krijgt, waar het precies moet. Zo worden de donkere gebieden die donker moeten blijven, blijven dat dan ook bij HDR. En als het echt nodig is, worden ze zelfs nog iets donkerder.

Bron: Ruconnected.nl

Websites
Bitvavo, de cryptohandelaar van Nederland

Ripple is een bedrijf en cryptovaluta gemaakt voor betalingen. De makers van Ripple beseften zich dat ondanks de grote vooruitgang in techniek de huidige infrastructuur voor betalingen achterhaald was en draait op systemen die gemaakt zijn nog voor het internet goed en wel operatief was. Het doel van Ripple is …